Wat Pho

Wat Pho is de grootste tempel van Bangkok, de hoofdstad van Thailand. Het is de geboorteplek van de traditionele Thaise massage.

Nog altijd is hier, naast de beroemde liggende Boeddha van maar liefst 46 meter lang, een massageschool gevestigd. Op diverse locaties kan de opleiding tot Wat Pho masseur worden gevolgd. Deze masseurs werken volgens de originele traditionele regels.
De traditionele Thaise massage is al meer dan 2.500 jaar oud en wordt door haar beoefenaars van generatie op generatie aan elkaar doorgegeven. Het is een belangrijk onderdeel van de Thaise geneeskunde. Veel inwoners passen de bezoekjes aan een massagesalon in in hun dagelijks leven. De massagebehandelingen zijn gericht op het herstel van evenwicht tussen lichaam en geest. Want dat lichaam en geest een eenheid vormen, daar is deze methode van overtuigd.

De werking van Thaise massage

Thai massage dient zowel ter voorkoming van klachten als voor de aanpak ervan. De behandeling bestaat uit stevige aanrakingen, wat in het begin even wennen kan zijn. De massagetherapeut maakt gebruikt van duimen, handen, voeten en zelfs knieën en ellebogen. Een massage stimuleert de doorbloeding, versterkt het immuunsysteem, versoepelt de weefsels (huid, spieren, gewrichten, zenuwbanen) en voert afvalstoffen af. Wie regelmatig een Thaise massagebehandeling ondergaat, kan voordelen ondervinden als: minder stress, beter kunnen slapen, meer energie, soepelere spieren en gewrichten, minder (hoofd)pijn, betere spijsvertering en een gezondere huid. In de Thaise massage kan ook gebruik worden gemaakt van de helende werking van kruiden.

Medische klachten

Een massage kan diverse lichamelijke en geestelijke klachten verzachten, zoals hoofdpijn, spier- en gewrichtspijn, depressieve gevoelens en slaapproblemen. Heeft u medische klachten, dan raden wij u aan eerst met uw arts te overleggen.

Gun uzelf een Thaise massage!

Een afspraak maken kan uitsluitend telefonisch. Bel hiervoor (met een herkenbaar nummer) naar: 06-86053254.